• Sistemul swisspor pentru pardoseli

  Sistemul swisspor pentru pardoseli

 • swissporEPS Panta

  swissporEPS Panta

 • swissporEPS T Fono

  swissporEPS T Fono

 • EPS Grafitat - swissporLAMBDA Por

  swissporLAMBDA - EPS Grafitat

»
Sisteme » Sistemul swisspor TERMOPLAN

Sistemul swisspor TERMOPLAN
        Acoperisul plan reprezinta o varianta importanta a componentei de acoperis. Sistemul TERMOPLAN poate fi utilizat  atât la cladirile noi, cât si la renovarea celor vechi.

        Cu acest sistem dorim sa aratam posibilitatile oferite de gama larga de produse  swisspor pentru a executa aceasta aplicatie din punct de vedere tehnic fara probleme si la cele mai înalte standarde de calitate.


        Romanii prefera casele cu acoperisuri clasice pe structura de lemn si invelitori, dar in ultima perioada au inceput sa se dezvolte si constructiile cu acoperis tip terasa. În primul rand, o casa cu acoperis tip terasa va iesi cu siguranta din monotonia arhitecturala a zonei unde este construita si cu siguranta va da o nota de modernitate.

        Trecand de argumentele de natura estetica mai trebuie spus ca acest tip de acoperis este ideal pentru cladirile inalte unde curentii de aer sunt foarte puternici, dar poate fi utilizat cu succes si la constructiile de dimensiuni mici mai ales ca spatiul util  va fi mai mare, deoarece nu mai exista sarpanta care sa il limiteze si sa il ingusteze.  
    Construirea unui acoperis plan permite utilizarea in totalitate a intregii zone atat de deasupra, cat si de dedusubtul sistemului.

 
        De asemenea, terasa va putea fi folosita ca loc de relaxare, cu conditia ca aceasta sa fie gandita de la început pentru acest scop. Spunem asta pentru ca, de obicei, terasele sunt gandite ca spatii necirculabile (gazduirea aparatelor de racire sau panouri fotovoltaice) si este mult mai complicat de transformat acest spatiu ulterior finalizarii, decat daca ar fi conceput de la inceput pentru acest scop.

       Respectarea si proiectarea corespunzatoare a unui acoperis tip terasa are efecte benefice în privinta duratei de viata a cladirii si reducerii pierderilor de energie. Acest proiect trebuie realizat de catre specialisti, care vor tine cont de conditiile concrete ale cladirii.
   Partea principala a constructiei unui acoperis plat o reprezinta proiectarea optima precum si construirea corespunzatoare a izolatiei termice, dar si protectia impotriva influentelor factorilor externi. Grosimea optima si metoda de aplicare a izolatiei termice au la baza calculul pierderilor de caldura.


        Produsele swisspor din cadrul sistemului TERMOPLAN sunt potrivite pentru diverse variante structurale de acoperis plan. Diferitele tipuri de produse prezinta caracteristici excelente cu privire la transferul caldurii si la izolarea acustica. Fiecare produs are o caracteristica diferita, unica, care se recomanda unei anumite utilizari.

        De aceea, este important sa se foloseasca produsul corespunzator tipului de trafic al acoperisului plan:
 • necirculabila sau semicirculabila – pentru intretinerea ocazionala
 • circulabila – privat, pietonal sau rutier
 • verde sau vegetala – cu gradina, spatiu verde

Avem urmatoare tipuri de terase, dupa cum urmeaza:


Terasa Clasica
Terasa Circulabila
Terasa Verde
    

Catalog swisspor 2024
Catalog Produse 2024

Deviz360

Contact

  S.C. SWISSPOR S.A Com. Berceni; Sos. de centura Ploiesti Est Nr. 1, 107064 jud. Prahova
   S.C. ISOPOR S.R.L. Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3 400230 jud. Cluj