• Sistemul swisspor pentru pardoseli

  Sistemul swisspor pentru pardoseli

 • swissporEPS Panta

  swissporEPS Panta

 • swissporEPS T Fono

  swissporEPS T Fono

 • EPS Grafitat - swissporLAMBDA Por

  swissporLAMBDA - EPS Grafitat

»
Sisteme » Sistemul swisspor pentru pardoseli

Sistemul swisspor pentru pardoseli


Sistemul swisspor pentru pardoseli realizeaza termoizolatia, fono izolatia si cadrul suport pentru incalzirea in pardoseala.Solutiile si produsele swisspor corespund celor mai exigente specificatii tehnice fiind aplicabile in diferite tipuri de constructii (rezidentiale,de utilitate publica sau industriale).

In functie de tipul de aplicatie produsele din cadrul sistemului swisspor pentru pardoseli sunt urmatoarele:

swissporEPS

Produse standard din polistiren expandat utilizate pentru realizarea termoizolarii in cadrul sistemului swisspor pentru pardoseli. Produsele swissporEPS sunt produse care pot fii utilizate si ca strat suport pentru incalzirea in pardoseala, in sistem dala flotanta.

Produsele standard utilizate in functie de gradul de incarcare a pardoselii sunt:
Vezi produsele --> 

swissporEPS T FONO

 
Produse speciale  obtinute prin ecruisarea blocurilor de polistiren expandat. Prin modificarea permanenta a structurii interioare a materialului, se confera propietati de izolare fonica si la zgomot de impact pe langa cele de izolare termica.

Produsul swisspor EPST FONO poate fi utilizat in combinatie cu produsele EPS standard si/sau placa polistiren cu nuturi pentru incalzirea in pardoseala in sistem dala flotanta pentru termo si fono izolarea pardoselilor.

 
In ce consta un astfel de sistem?

Sistemul presupune aplicarea de swisspor EPS T FONO - material cu proprietati elastice, fonoabsorbante, care sa separe structura planseului de cea a partii supusa exploatarii,si/sau placa cu nuturi pentru incalzirea in pardoseala cu alte cuvinte un sandwich – planseu - fonoizolatie – pardoseala, bine delimitate si izolate unele fata de altele. Acest lucru va duce la stoparea zgomotelor in zona unde se produc, fara a strabate structurile catre celelalte spatii ale constructiei.

Etapele executiei lucrarii 

Prima etapa este pregatirea stratului suport, eliminarea eventualelor straturi de sapa sau alte materiale ce pot fi amplasate pe placa de beton. Se asigura aprovizionarea cu materialul izolator swissporEPS.


In cazul in care se aplica un strat mai gros de izolatie, recomandarea swisspor este suprapunerea peste placa de beton a doua straturi de izolatie prin utilizarea unor placi standard de swissporEPS 120 sau EPS 150 combinate cu swissporEPS T FONO care sa acopere grosimea necesara.
In cazul in care se opteaza pentru incalzirea in pardoseala se va aplica produsul swissporEPS standard combinat cu swisspor placa polistiren cu nuturi pentru incalzirea in pardoseala.

Peste placa de beton se aplica o folie de polietilena cu rol de etansare a materialului izolator impotriva eventualei umezeli. Intre placile de izolatie si perete, pe tot perimetrul, se va aplica banda perimetrala cu o inaltime care sa depaseasca cu cel putin 2 cm fata de cota finala, inclusiv sapa ce se va turna peste izolatie.
 
Catalog swisspor 2024
Catalog Produse 2024

Deviz360

Contact

  S.C. SWISSPOR S.A Com. Berceni; Sos. de centura Ploiesti Est Nr. 1, 107064 jud. Prahova
   S.C. ISOPOR S.R.L. Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3 400230 jud. Cluj