• Sistemul swisspor pentru pardoseli

  Sistemul swisspor pentru pardoseli

 • swissporEPS Panta

  swissporEPS Panta

 • swissporEPS T Fono

  swissporEPS T Fono

 • EPS Grafitat - swissporLAMBDA Por

  swissporLAMBDA - EPS Grafitat

»
Despre noi » Grupul swisspor

Grupul swisspor

Povestea incepe in 1971, cand fratii Georges si Bernhard Alpstaeg au pus bazele grupului swisspor AG la Boswil (Aargau, Elvetia) si a doua fabrici de productie Kork AG si Baukork AG. Grupul a fost infiintat cu filiale in intreaga Europa ca parte a unei actiuni concentrate. Astazi swisspor este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori, fabricanti si furnizori de produse si servicii pentru eficientizarea energetica si anveloparea estetica a cladirilor.

Operand sub numele swisspor din cele 17 locatii din Elvetia si Europa, grupul fabrica si comercializeaza o gama larga de produse cu inalta performanta si sisteme de izolare si etansare a elementelor ingropate, fatadelor si acoperisurilor. swisswindows AG cuprinde 3 fabrici de productie in Elvetia si produce ferestre de cea mai buna calitate si sisteme de usi.

Sub umbrela FibreCem Holding AG totalizand 5 fabrici, Eternit (Schweitz)AG, sucursala sa germana, Eternit-Werke Ludwig Hatschek AG (Austria) si Esal d.o.o. (Slovenia) produce sisteme de top in domeniul fibro-cimentului si produse pentru fatade, acoperisuri designului interior si aplicatii ambientale.

Istoricul Grupului swisspor

1971
Bernhard Alpstaeg si fratele sau George Alpstaeg au pus bazele grupului swisspor AG la Boswil (Aargau, Elvetia) si a fabricilor de productie Kork AG si Baukork AG.
1971
La Kork AG (astazi: Alporit AG) in Boswil (Aargau, Elvetia) si Baukork AG in Steinhausen (Zug, Elvetia), swisspor AG produce materiale de izolat din EPS si PUR/PIR.
1986
Gama de produse este extinsa prin preluarea Wannerit Ltd din Bilten (Glarus, Elvetia), care se specializeaza in materiale personalizate de ambalare si produse injectate.
1987
Extinderea in zona francofona a Elvetiei si atingerea pietei franceze prin achizitia Luxit Isolations SA, Chatel-St. Denis (Fribourg, Elvetia.
1994
Baukork AG Steinhausen castiga premiul de inovatie al cantonului Zug pentru dezvoltarea unui model de reciclare a EPS si reciclarea integrala a panourilor prefabricate.
1996
Diversificarea si intrarea pe piata elvetiana a ferestrelor in urma achizitiei Kufag AG Oftringen (Aargau, Elvetia).
1996
Alporit AG (fosta Kork AG), Baukork AG, Wannerit Ltd si Luxit Isolations SA sunt certificate in conformitate cu standardul DIN EN ISO-9001 pentru calitatea sistemelor de management.
1998
Intrarea pe piata germana a materialelor de izolare prin intermediul companiei Swisspor Deutschland GmbH din Dankerode (Harzgerode, Germania).
1999
Extinderea gamei de produse in domeniul ferestrelor prin achizitia companiei elvetiene Dorig Fenster Service AG din Morschwill-St. Gallen (St. Gallen, Elvetia).
1999
Portofoliul de produse este extins prin preluarea Vaparoid AG din Turtmann (Valais, Elvetia) care se specializeaza in fabricarea de membrane de etansare si detine certificatul de mediu ISO 14001.
1999
Intrarea pe piata in crestere a Europei de est si deschiderea primei fabrici de productie a materialelor de izolat a swisspor Polska sp. Z.o.o. in Chrzanow (Polonia).
1999
Intrarea pe piata romaneasca prin SC swisspor SA la Ploiesti (Romania), infiintata in 1998.
2001
Comercializarea si distributia in regiunea germanofona a Elvetiei si Ticino au fuzionat in compania comerciala swisspor AG cu sediul la Steinhausen (Zug, Elvetia).
2002
Deschiderea celui de-al doilea punct de productie al swisspor Polska sp. d.o.o. la Janow Podlaski (Polonia).
2003
Bernhard Alpstaeg achizitioneaza Eternit AG (azi FibreCem Holding AG) de la BA Holding AG, si prin acesta doua fabrici de fibro-ciment in Niederurnen (Glarus, Elvetia) si Payerne (Vaud, Elvetia).
2003
Extinderea gamei de ferestre cu Herzog Fenster AG din Mullheim (Thurgau, Elvetia).
2004
Extinderea pozitiei pe piata cu cea de-a treia unitate a swisspor Polska sp. d.o.o. la Miedzyrzecz (Polonia).
2006
Extinderea gamei de produse prin integrarea Aeroflex AG, Rothrist (Aargau, Elvetia), specializata in materiale de izolare tehnica.
2006
Grupul de sisteme de izolare si constructie Prima, cu cele trei locatii in Gleiss-Sonntagsberg, Stadel-Paura si Wel, reprezinta intrarea grupului swisspor pe piata austriaca a materialelor de izolat.
2007
Constructia noului centru logistic al swisspor AG la Boswil-Bunzen ca si pivot al celor cinci fabrici de productie ale grupului swisspor in Elvetia.
2007
Extinderea sediului Wannerit AG, inclusiv instalarea unor echipamente noi, eficiente din punct de vedere al energiei.
2008
Extinderea capacitatii de productie odata cu construirea celei de-a patra unitati de productie a swisspor Polska sp. d.o.o. la Pelplin (Polonia).
2008
Extinderea gamei de produse prin integrarea Airofom AG (azi: Alporit AG Sucursala Rothrist) in Rothrist (Aargau, Elvetia) specializata in fabricarea spumei tehnice si materialelor de ambalaje.
2008
Extinderea capacitatii de productie si a gamei de produse a SC swisspor SA prin achizitia SC ISOPOR SRL la Cluj (Romania).
2009
Extinderea pozitiei pe piata europeana a Eternit (Schweiz) AG prin achizitia BACHL Baustoffe Porschendorf GmbH (azi: FibreCem Deutscland GmbH) in Porschendorf langa Dresda (Germania)
2009
Infiintarea Swisswindows AG si fuzionarea celor trei companii Dorig Fenster Service AG, Herzog Fenster AG si Kufag AG.
2009
Consolidarea pozitiei pe piata europeana a fibro-cimentului prin preluarea pachetului majoritar de actiuni ale companiei austriece Eternit Werke Ludwig Hatschek AG (EWLH) din Vocklabruck (Austria) de catre FibreCem Holding AG.
2009
Inaugurarea noii cladiri si reluarea productiei la fabrica swisspor Baukork AG din Steinhausen (Zug, Elvetia).
2010
In februarie 2010, grupul swisspor a devenit membru al Agentiei Elvetiene a Energiei pentru Industrie (EnAW).
2010
Achizitia restului de 20% de actiuni ale Eternit- Werke Ludwig Hatschek AG (EWLH), Vocklabruck (Austria), de catre FibreCem Holding AG.
2010
Construirea si darea in folosinta a noilor facilitati de productie si depozitare, precum si a noii cladiri de birouri la swisspor Romandie SA la Chatel-Saint-Denis.
2010
swisspor demareaza productia produselor de izolat bazate pe polistirenul extrudat (XPS), in noua fabrica de extrudare de la Boswil-Buenzen (AG, Elvetia).


Catalog swisspor 2024
Catalog Produse 2024

Deviz360

Contact

  S.C. SWISSPOR S.A Com. Berceni; Sos. de centura Ploiesti Est Nr. 1, 107064 jud. Prahova
   S.C. ISOPOR S.R.L. Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3 400230 jud. Cluj