• Sistemul swisspor pentru pardoseli

  Sistemul swisspor pentru pardoseli

 • swissporEPS Panta

  swissporEPS Panta

 • swissporEPS T Fono

  swissporEPS T Fono

 • EPS Grafitat - swissporLAMBDA Por

  swissporLAMBDA - EPS Grafitat

»
Noutati » Sistemul swisspor FUNDAMENT

Sistemul swisspor FUNDAMENT

Procesul de izolare a fundatiei este unul dintre cei mai importanti pasi in constructia casei, deoarece este absolut necesar pentru a avea o locuinta sigura si rezistenta. In cazul in care o constructie nu este bine izolata la baza ei, mai exact fundatia acesteia, apa se infiltreaza prin ziduri si duce la deteriorarea acesteia, instalandu-se de asemenea igrasia si mucegaiul.

De asemenea, o baza nesigura a unei constructii pune in pericol in permanenta stabilitatea acesteia. Asadar, izolarea fundatiei nu este doar o masura preventiva impotriva inundarii sau impotriva aparitiei igrasiei, ci una ce asigura si protejeaza structura de rezistenta, aspectul casei.

O fundatie realizata in mod necorespunzator pune in pericol intreaga locuinta, iar reparatiile ulterioare sunt dificil de executat si necesita costuri suplimentare. In functie de tipul de terenul de fundare, de suprastructura si de alti factori la fel de importanti, se utilizeaza diverse solutii de fundare:
 • Fundatii continue sub ziduri
 • Fundatii izolate sub stalpi
 • Radier general sub intreaga constructie
 • Fundatii pe piloti
 • Fundatii in trepte
 • O combinatie intre mai multe tipuri
Hidroizolarea este la fel de importanta si la casele fara subsol, deoarece la acestea apare fenomenul de umezire a peretilor incepand de la baza si ridicandu-se spre partea superioara. Acest lucru afecteaza sanatatea locatarilor si dauneaza esteticii constructiei.

Venim in ajutorul vostru cu doua sisteme pentru termo-hidroizolarea fundatiilor:

1.      swisspor FUNDAMENT
Este o solutie tehnica aplicabila in cazul tuturor suprafetelor verticale ale fundatiilor depasindu-se cu minim 30 cm cota finala a terenului. Scopul acestui sistem este de a pastra peretii mereu uscati si izolati termic fata de exterior la casele fara subsol (la acestea incepe rapid procesul de umezire a peretilor daca nu sunt protejate corespunzator).

2.      swisspor FUNDAMENT Plus
In cazul acestui sistem fundatia primeste un strat protector care trebuie petrecut peste nivelul solului. Scopul acestei solutii tehnice este de a pastra peretii fundatiei mereu uscati si izolati fata de exterior pentru o eficienta energetica sporita a subsolului. De asemenea, acest sistem ajuta la evitarea transpiratiei peretilor interiori care produc condens prin diferenta de temperatura si care duc la aparitia igrasiei.
 
Catalog swisspor 2024
Catalog Produse 2024

Deviz360

Contact

  S.C. SWISSPOR S.A Com. Berceni; Sos. de centura Ploiesti Est Nr. 1, 107064 jud. Prahova
   S.C. ISOPOR S.R.L. Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3 400230 jud. Cluj