• Sistemul swisspor pentru pardoseli

  Sistemul swisspor pentru pardoseli

 • swissporEPS Panta

  swissporEPS Panta

 • swissporEPS T Fono

  swissporEPS T Fono

 • EPS Grafitat - swissporLAMBDA Por

  swissporLAMBDA - EPS Grafitat

»
Noutati » Optimizarea eficientei energetice prin termoizolarea acoperisului si teraselor plane

Optimizarea eficientei energetice prin termoizolarea acoperisului si teraselor plane

In lumea contemporana, unde resursele energetice devin din ce in ce mai pretioase, optimizarea eficientei energetice in constructii devine o prioritate. Un aspect esential in acest sens este termoizolarea acoperisului si a teraselor plane, care reprezinta o strategie inteligenta pentru economisirea energiei si cresterea confortului termic in locuinte sau spatii comerciale.

Importanta Termoizolare Acoperis si Terasa Plana

Acoperisurile si terasele sunt zone vulnerabile in ceea ce priveste pierderea de caldura in sezonul rece si absorbtia excesiva de caldura in sezonul cald. Termoizolarea acestor elemente contribuie semnificativ la reducerea consumului de energie pentru incalzire si racire, avand un impact pozitiv asupra facturilor lunare.


Materiale Avansate pentru Termoizolare Acoperis

Alegerea materialelor potrivite pentru termoizolare acoperis este esentiala pentru obtinerea rezultatelor dorite. Materiale precum polistirenul expandat si/sau extrudat, spuma poliuretanica, vata minerala sau panouri termoizolante cu proprietati ridicate de rezistenta termica sunt printre optiunile moderne si eficiente pe care le putem intalni in ziua de astazi.

Sisteme de Izolare pentru o Terasa Plana

Pentru terasa plana, in special, sistemele de izolare joaca un rol crucial. Stratul termoizolant trebuie sa fie integrat corespunzator in structura terasei si sa ofere protectie impotriva ploii, zapezii si radiatiei solare excesive. Membranele bituminoase sau membranele cu polimeri sintetici sunt adesea alese pentru aceasta aplicare.

In cazul teraselor plane, unul dintre cele mai utilizate produse este polistirenul swisspor EPS Panta. Acest tip de produs, presupune utilizarea unor plagi rigide din polistiren expandat, cu profil inclinat, reprezentand totodata si o solutie tehnica de data recenta, destinata termohidroizolarii tesarelor.

Polistirenul swisspor EPS Panta, are urmatoarele avantaje:
 • Este o solutie ieftina si expeditiva in realizarea termoizolatiilor si a hidroizolatiilor;
 • Prin utilizarea acestiua, se minimizeaza pierderile de caldura la nivelul tavanelor;
 • Diminueaza incarcarile statice ale planseelor;
 • Prezinta un timp scurt de executie si cu economii importante asupra manoperei;
 • Recuperarea rapida a costurilor investitiei.


Beneficii Economice si Ecologice

Termoizolarea acoperisurilor si a teraselor plane aduc beneficii pe termen lung atat din punct de vedere economic, cat si ecologic. Reducerea consumului de energie se traduce intr-o scadere a costurilor de incalzire si racire a cladirii, in timp ce diminuarea amprentei de carbon contribuie la sustenabilitatea mediului inconjurator.

Confort Termin si Calitatea Vietii

Un alt aspect este imbunatatirea confortului termic in interiorul cladirilor. Prin eliminarea variatiilor extreme de temperatura si asigurarea unei temperaturi constante si placute, locuitorii sau utilizatorii spatiului beneficiaza de un mediu mai sanatos si mai confortabil.

Reglemantari si Standarde Actuale

In multe tari, exista reglemantari stricte si standarde privind eficienta energetica in constructii. Termoizolarea acoperisului si a teraselor plane poate contribui la respectarea acestor norme si pot aduce beneficii aditionale, cum ar fi posibilitatea de a obtine certificari de eficienta energetica.

Astfel, termoizolarea acoperisului si a teraselor plane reprezinta o investitie inteligenta intr-un viitor sustenabil. Prin adoptarea tehnologiilor si materialelor moderne, putem crea spatii mai eficiente energetic, mai confortabile si mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Catalog swisspor 2024
Catalog Produse 2024

Deviz360

Contact

  S.C. SWISSPOR S.A Com. Berceni; Sos. de centura Ploiesti Est Nr. 1, 107064 jud. Prahova
   S.C. ISOPOR S.R.L. Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3 400230 jud. Cluj