• Sistemul swisspor pentru pardoseli

  Sistemul swisspor pentru pardoseli

 • swissporEPS Panta

  swissporEPS Panta

 • swissporEPS T Fono

  swissporEPS T Fono

 • EPS Grafitat - swissporLAMBDA Por

  swissporLAMBDA - EPS Grafitat

»
Noutati » Materiale de constructii utilizate in hidroizolatii – O analiza a solutiilor moderne

Materiale de constructii utilizate in hidroizolatii – O analiza a solutiilor moderne

Hidroizolatia reprezinta un aspect crucial in constructia moderna, avand un impact semnificativ asupra durabilitatii si functionalitatii structurilor. Alegerea materialelor potrivite pentru hidroizolatii sunt esentiale pentru prevenirea deteriorarii si infiltrarii apei in structuri, evitand astfel probleme precum mucegaiul, umiditatea excesiva si degradarea materialelor de constructie.

Printre materialele de contructii utilizate in hidroizolatii, se remarca:

Membrane bituminoase

Acestea sunt printre cele mai traditionale si populare solutii pentru hidroizolatii. Membranele bituminoase sunt fabricate din asfalt modificat si au o buna rezistenta la apa si la razele UV. Ele sunt disponibile intr-o varietate de grosimi si compozitii. De asemenea pot fi aplicate prin incalzire sau pot fi autoadezive si sunt potrivite pentru acoperisuri plate sau inclinate, fundatii, bazine de apa si altele.
 

Membrane PVD si TPO

Aceste membrane sunt fabricate din policlorura de vinil (PVC) sau poliolefina termoplastica (TPO). Acestea ofera o rezistenta excelenta la apa, razele UV si substante chimice, fiind flexibile si usor de instalat. Membranele PVD si TPO sunt ideale pentru acoperisuri, terase, bazine de apa si alte aplicatii.
 
 

Hidroizolati lichide

Acestea sunt solutii moderne si versatile, constand in rasini lichide care se transforma intr-o membrana continua si fara suduri dupa aplicare. Hidroizolatiile lichide pot fi pe baza de poliuretan, silicon, acrilic sau cauciuc si ofera o aderenta excelenta la o gama larga de suprafete. Ele sunt potrivite pentru acoperisuri, terase, balcoane, piscine si alte aplicatii complexe sau dificil de accesat.

 

Fibre de sticla si epoxidice

Aceste materiale sunt utilizate in special pentru hidroizolatii subterane sau in constructii expuse la conditii extreme, cum ar fi fundatiile sau subsolurile. Fibrele de sticla si epoxidice ofera o rezistenta excelenta la apa si la agresiunile chimice si mecanice, asigurand protectia pe termen lung a structurilor.

 

Geocompozite hidroizolante

Acestea sunt compuse din materiale geosintetice combinate cu membrane impermeabile sau straturi de protectie. Geocompozitele hidroizolante sunt utilizate in special in ingineria civila pentru protejarea taluzurilor, versantilor, digurilor si a altor lucrari hidrotehnice impotriva infiltrarii apei.


In concluzie, alegerea materialelor de constructii potrivite pentru hidroizolatii depinde de specificul proiectului, de conditiile de mediu si de bugetul disponibil. In ultimii ani, s-au dezvoltat noi tehnologii si materiale inovatoare pentru hidroizolatii, oferind solutii mai eficiente si durabile pentru protectia structurilor impotriva umiditatii si a inflirtrarii apei.
 

Catalog swisspor 2024
Catalog Produse 2024

Deviz360

Contact

  S.C. SWISSPOR S.A Com. Berceni; Sos. de centura Ploiesti Est Nr. 1, 107064 jud. Prahova
   S.C. ISOPOR S.R.L. Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3 400230 jud. Cluj