• Sistemul swisspor pentru pardoseli

  Sistemul swisspor pentru pardoseli

 • swissporEPS Panta

  swissporEPS Panta

 • swissporEPS T Fono

  swissporEPS T Fono

 • EPS Grafitat - swissporLAMBDA Por

  swissporLAMBDA - EPS Grafitat

»
Noutati » Izolarea pardoselilor – Ghid complet pentru confort si eficienta energetica

Izolarea pardoselilor – Ghid complet pentru confort si eficienta energetica

Izolarea pardoselilor este un aspect este crucial in mentinerea confortului si eficientei energetice in orice locuinta. O pardoseala izolata corespunzator poate face diferenta intre a va bucura de un mediu confortabil si a suporta fluctuatiile extreme ale temperaturii si zgomotului.
 
In acest articol va vom ghida prin importanta izolarii pardoselilor, tipurile de materiale de izolare pardoseala disponibile si modul in care sa efectuati acest proces pentru a obtine cele mai bune rezultate.

De ce este importanta izolarea pardoselilor?
 1. Confort termic – prin procesul de izolare pardoseli se realizeaza mentinerea unei temperaturi constante in locuinta. Pe timpul iernii, evita pierderea excesiva de caldura in sol si pe timpul verii, previne patrunderea caldurii in incapere.
 2. Economie energie – prin pastrarea temperaturii optime, veti reduce costurile de incalzire si racire ale locuintei, ceea ce duce la economii semnificative pe termen lung.
 3. Reducerea zgomotului – o pardoseala izolata corect contribuie la reducerea zgomotului de impact si a sunetelor ascutite care trec prin podea. Acest lucru creeaza un mediu mai linistit in casa.
Materiale de izolatie pentru pardoseli
 1. Vata minerala de sticla sau roca – aceste materiale ofera o izolatie buna termica si fonica. Acestea sunt potrivite pentru izolarea subsolurilor si a pardoselilor la etaj.
 2. Spuma poliuretanica -  izolarea cu spuma poliuretanica este eficienta, usoara si adesea folosita pentru a sigila fisurile si crapaturile din podele.
 3. Polistiren expandat (EPS) si polistiren extrudat (XPS) – aceste materiale sunt usoare si durabile, oferind o buna izolatie termica. Sunt potrivite pentru podele inclinate si in subsoluri.
Care este procesul de izolare pardoseli?
 1. Evaluarea pardoselei existente – inainte de a incepe procesul de izolare a pardoselii, evaluati starea actuala a pardoselii si identificati zonele care necesita interventie.
 2. Curatarea si pregatirea – asigurati-va ca suprafata este curata si uscata. Eliminati orice obiecte si mobilier din zona.
 3. Instalarea materialelor de izolatie – aplicati materialul de izolatie ales in zonele de identificate, respectand instructiunile producatorului.
 4. Etansarea rosturilor si crapaturilor – utilizati un material etasant pentru a sigila crapaturile si fisurile, evitand astfel pierderea de caldura si zgomotul.
 5. Acoperirea cu finisaj – dupa procesul de izolare pardoseli, puteti alege sa o acoperiti cu finisaje precum parchet, mocheta sau gresie.
In concluzie, izolarea pardoselilor este o investitie inteligenta pentru confortul si eficienta energetica a casei. Alegeti materialele potrivite si respectati pasii de instalare pentru a obtine cele mai bune rezultate. Nu numai ca veti economisi bani pe termen lung, da veti crea si un mediu confortabil in casa dumneavoastra.

Pentru informatii suplimentare sau asistenta in izolarea pardoselilor, contactati specialistii nostri in domeniu.

Catalog swisspor 2024
Catalog Produse 2024

Deviz360

Contact

  S.C. SWISSPOR S.A Com. Berceni; Sos. de centura Ploiesti Est Nr. 1, 107064 jud. Prahova
   S.C. ISOPOR S.R.L. Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3 400230 jud. Cluj