• Sistemul swisspor pentru pardoseli

  Sistemul swisspor pentru pardoseli

 • swissporEPS Panta

  swissporEPS Panta

 • swissporEPS T Fono

  swissporEPS T Fono

 • EPS Grafitat - swissporLAMBDA Por

  swissporLAMBDA - EPS Grafitat

»
Noutati » Eficienta termoizolatiei exterioare tencuite: Studiu de caz asupra variantei SwissporEPS 80 LAMBDA pe zidarie de caramida

Eficienta termoizolatiei exterioare tencuite: Studiu de caz asupra variantei SwissporEPS 80 LAMBDA pe zidarie de caramida

In contextul preocuparilor crescande pentru o eficienta energetica si un confort termic al locuintelor, solutiile de izolatie termica devin din ce in ce mai importante. Unul dintre acestea, termoizolatia exterioara tencuita, a devenit o optiune populara, combinand eficienta termica cu estetica placuta. In acest articol, ne concentram asupra unei variante specifice, SwissporEPS 80 LAMBDA, aplicata pe zidarie de caramida, si analizam beneficiile si eficacitatea sa.
 

Importanta termoizolatiei exterioare tencuite

Fatada cu termoizolatie exterioara tencuita reprezinta o modalitate eficienta de a imbunatati izolarea termica a unei cladiri. Prin aplicarea unui strat izolator pe exteriorul peretilor existenti, se reduce pierderea de caldura in sezonul rece si se mentine racoarea in sezonul cald. Aceasta abordare nu numai ca imbunatateste confortul locativ, dar poate reduce si costurile de incalzire si racire.
 

Descrierea materialelor: SwissporEPS 80 LAMBDA si zidarie de caramida

SwissporEPS 80 LAMBDA este un material izolant termic de inalta performanta, fabricat din polistiren expandat (EPS) cu densitate ridicata si aditivi speciali pentru a imbunatati rezistenta la foc si transmiterea termica. Acesta este disponibil in diferite grosimi, in functie de cerintele specifice ale proiectului.
 
Zidaria de caramida, pe de alta parte, este un material traditional utilizat in constructii, apreciat pentru rezistenta sa structurala si capacitatea sa de a regla umiditatea in interiorul cladirilor. Atunci cand este combinata cu un sistem de izolatie termica exterioara, zidaria de caramida ofera un suport solid pentru fixarea si sustinerea materialului izolator.
 

Avantajele SwissporEPS 80 LAMBDA pe zidarie de caramida

 

Eficienta termica

SwissporEPS 80 LAMBDA ofera o izolatie termica superioara, reducand pierderile de caldura prin pereti si asigurand un climat interior confortabil pe tot parcursul anului.
 

Durabilitate

Datorita compozitiei sale robuste si rezistente la intemperii, materialul izolator mentine performantele sale de-a lungul timpului, necesitand putina intretinere.
 

Estetica

Fatada tencuita confera cladirii o estetica placuta si uniforma, iar gama variata de culori si texturi disponibile permite personalizarea in functie de preferintele proprietarului.
 

Izolare fonica

In plus fata de izolarea termica, sistemul de termoizolatie exterioara ajuta si la reducerea zgomotului exterior, asigurand un mediu mai linistit si mai confortabil in interior.
 

Eficienta energetica

Prin reducerea necesarului de incalzire si racire, izolatia termica exterioara contribuie la diminuarea amprentei de carbon a cladirii si la economisirea energiei.
 

SwissporEPS 80 LAMBDA pe zidarie de caramida reprezinta o solutie eficienta si durabila pentru imbunatatirea izolatiei termice a cladirilor. Prin combinarea performantei izolatiei termice cu estetica placuta si durabilitatea materialului, acest sistem ofera beneficii semnificative in ceea ce priveste confortul locativ, eficienta energetica si durabilitatea constructiei. Este o investitie valoroasa pentru proprietarii care doresc sa isi optimizeze cladirile in termeni de performanta si confort.
Catalog swisspor 2024
Catalog Produse 2024

Deviz360

Contact

  S.C. SWISSPOR S.A Com. Berceni; Sos. de centura Ploiesti Est Nr. 1, 107064 jud. Prahova
   S.C. ISOPOR S.R.L. Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3 400230 jud. Cluj