• Sistemul swisspor pentru pardoseli

  Sistemul swisspor pentru pardoseli

 • swissporEPS Panta

  swissporEPS Panta

 • swissporEPS T Fono

  swissporEPS T Fono

 • EPS Grafitat - swissporLAMBDA Por

  swissporLAMBDA - EPS Grafitat

»
Noutati » Sistemul swisspor TERMOPLAN

Sistemul swisspor TERMOPLAN

Românii preferă casele cu acoperişuri clasice pe structură de lemn şi învelitori, dar în ultima perioadă au început să se dezvolte şi construcţiile cu acoperiş tip terasă. În primul rând, o casă cu acoperiş tip terasă va ieşi cu siguranţă din monotonia arhitecturală a zonei unde este construită şi cu siguranţă va da o notă de modernitate. Trecând de argumentele de natură estetică mai trebuie spus că acest tip de acoperiş este ideal pentru clădirile înalte unde curenţii de aer sunt foarte puternici, dar poate fi utilizat cu succes şi la construcţiile de dimensiuni mici,mai ales că spaţiul util  va fi mai mare, deoarece nu mai există şarpanta care să îl limiteze şi să îl îngusteze.  Construirea unui acoperiş plan permite utilizarea în totalitate a întregii zone atât de deasupra, cât şi de dedusubtul sistemului.

De asemenea, terasa va putea fi folosită ca loc de relaxare, cu condiţia ca aceasta să fie gândită de la început pentru acest scop. Spunem asta pentru că, de obicei, terasele sunt gândite ca spaţii necirculabile (găzduirea aparatelor de răcire sau panouri fotovoltaice) şi este mult mai complicat de transformat acest spaţiu ulterior finalizării, decât dacă ar fi conceput de la început pentru acest scop.

Sistemul Termoplan de la swisspor pentru acoperisul plan

Respectarea şi proiectarea corespunzătoare a unui acoperiş tip terasă are efecte benefice în privinţa duratei de viaţă a clădirii şi reducerii pierderilor de energie. Acest proiect trebuie realizat de către specialişti, care vor ţine cont de condiţiile concrete ale clădirii. Partea principală a construcţiei unui acoperiş plat o reprezintă proiectarea optimă precum şi construirea corespunzătoare a izolaţiei termice, dar şi protecţia împotriva influenţelor factorilor externi. Grosimea optimă şi metoda de aplicare a izolaţiei termice au la bază calculul pierderilor de căldură.
Produsele swisspor din cadrul sistemului TERMOPLAN sunt potrivite pentru diverse variante structurale de acoperiş plan. Diferitele tipuri de produse prezintă caracteristici excelente cu privire la transferul căldurii şi la izolarea acustică. Fiecare produs are o caracteristică diferită, unică, care se recomandă unei anumite utilizări. De aceea, este important să se folosească produsul corespunzător tipului de trafic al acoperişului plan:
 • necirculabila sau semicirculabilă – pentru întreținerea ocazională
 • circulabilă – privat, pietonal sau rutier
 • verde sau vegetală – cu gradină, spațiu verde
 
Pentru a vă bucura de avantajele modelului de acoperiș plan, apelați la  specialiștii swisspor, pentru alegerea solutiei optime de termo si hidroizolare  din cadrul sistemului TERMOPLAN . Deși acoperișul tip terasă implică costuri mai mari, este o investiție, ce vă oferă mai multe variante de utilizare a acestui spațiu, fie recreațional, fie social.

Catalog swisspor 2024
Catalog Produse 2024

Deviz360

Contact

  S.C. SWISSPOR S.A Com. Berceni; Sos. de centura Ploiesti Est Nr. 1, 107064 jud. Prahova
   S.C. ISOPOR S.R.L. Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3 400230 jud. Cluj